Έλεγχος για τον καρκίνο του μαστού από ηλικία 25 ετών

Έλεγχος για τον καρκίνο του μαστού από ηλικία 25 ετών
Τι είναι το TEST PAP ΜΑΣΤΟΥ;

Ο Γεώργιος Παπανικολάου, Έλληνας ιατρός και εφευρέτης του τεστ Παπ τραχήλου, ήταν ο πρώτος από το 1958, ο οποίος επεσήμανε ότι η κυτταρολογική εξέταση εκκριμάτων της θηλής, είναι ικανή να συμβάλλει στη διάγνωση παθήσεων του μαστού, συμπεριλαμβανομένου και του καρκίνου.
Το Breast Pap Halo Test, είναι εγκεκριμένο από το 2007 από τον Αμερικάνικο Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και από το 2008, από την Ευρωπαϊκή Ένωση (CE mark).
Το τεστ Παπ μαστού HALO αποτελεί μία ΜΗ επεμβατική, εντελώς ατραυματική, ακίνδυνη, καλώς ανεκτή και χωρίς καμία ακτινοβολία, μέθοδο συλλογής υγρού από τους γαλακτοφόρους πόρους, που είναι και το σημείο ανάπτυξης των περισσότερων καρκίνων (95%).
Μέσω αυτής της συλλογής, αξιολογείται ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου εφτά με οχτώ χρόνια προτού εκείνος αναπτυχθεί και εντοπιστεί στη μαστογραφία.

Τί εντοπίζει η εξέταση;

Μέσω του τεστ, αναζητούνται κυτταρικές αλλαγές από το επιθήλιο των γαλακτοφόρων πόρων. Οι αλλαγές αυτές, είναι ικανές να δείξουν το βαθμό κινδύνου που αντιμετωπίζει μία γυναίκα για εμφάνιση καρκίνου του μαστού.

Με την κυτταρολογική ανάλυση διερευνάται εάν υπάρχει κάποια μορφή «ατυπίας» των κυττάρων. Το όποιο εύρημα δεν είναι οπωσδήποτε καρκίνος του μαστού. Μπορεί να είναι από μία απλή φλεγμονή ή ένας τραυματισμός έως οτιδήποτε άλλο.

Με βάση τη φύση της ατυπίας, αναγνωρίζεται εάν η ατυπία είναι χαμηλού, μεσαίου, υψηλού ή μηδενικού κινδύνου και αναλόγως καθορίζεται από τον ιατρό η προσέγγιση που θα ακολουθηθεί.

Αυτό που απαιτείται είναι η παρακολούθηση πλέον από εξειδικευμένο μαστολόγο για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του πιθανού προβλήματος, πριν αυτό επιβαρύνει την εξεταζόμενη.

Σε ποιές γυναίκες απευθύνεται η εξέταση;

Το Breast Pap Halo Test  απευθύνεται σε γυναίκες 25+ που δεν υποβάλλονται ακόμα σε μαστογραφία.
Σε αυτό το σημείο πρέπει να επισημάνουμε ότι ένα ογκίδιο, πολύ μικρού μεγέθους, χρειάζεται 7-10 χρόνια προκειμένου να γίνει ψηλαφητό ή ορατό.
Καταλαβαίνουμε λοιπόν πόσο σημαντικό είναι το Breast Pap Halo Test, σε γυναίκες νεαρής ηλικίας, 25-35 ετών οι οποίες μη έχοντας κάποιο οικογενειακό ή ατομικό ιστορικού καρκίνου, δεν υποβάλλονται σε ετήσιο μαστογραφικό έλεγχο.
Σε περιπτώσεις με επιβαρυμένο οικογενειακό ιστορικό, η εξέταση προτείνεται από την ηλικία των 18 ετών.

Πόσο χρόνο διαρκεί η εξέταση και πόσο επίπονη είναι;

Η εξέταση διαρκεί περίπου 5 λεπτά και δεν είναι επίπονη. Γίνεται με τη χρήση ενός μηχανήματος, τελευταίας τεχνολογίας, χωρίς καμία επιβάρυνση για την εξεταζόμενη και είναι ιδιαίτερα προσιτή.

ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ 25+

Κάθε πότε πρέπει να επαναλαμβάνεται η εξέταση;


H ατυπία, είναι κάτι που αλλάζει από ημέρα σε ημέρα, δηλαδή το ότι δεν εμφανίστηκε τίποτα ύποπτο στην κυτταρολογική που κάνει μια γυναίκα σήμερα, δεν σημαίνει πως ύστερα από μία εβδομάδα ή έναν μήνα τα αποτελέσματα θα είναι τα ίδια. Έτσι, η εξέταση καλό είναι να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

Το Breast Pap Halo Test, είναι ένα ακόμα μέσο εκτίμησης κινδύνου, που σε συνεργασία με τις ήδη υπάρχουσες εξετάσεις, είναι τα όπλα όλων των γυναικών στον αγώνα της πρόληψης του καρκίνου του μαστού.

ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΙΣΗ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΒΙΟΔΕΙΚΤΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟ

1Το ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΩΡΗΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ , ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (BREAST CANCER EARLY DETECTION, WOMEN'S HEALTH AND EDUCATION CENTER) , το 2005 ανέφερε ότι, όπως και στον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, αρκετοί τύποι καρκίνου του μαστού αναπτύσσονται βραδέως, με μέσο όρο 8 έτη, πριν να δύνανται να ανιχνευθούν με μαστογραφία ή έως 10 έτη πριν μία αλλοίωση του μαστού γίνει ψηλαφητή.


ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΟΦΕΛΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΝΔΕΛΕΧΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

2Μετά από 52 επιδημιολογικές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν το 2001 στις Η.Π.Α. σε 58209 γυναίκες, με καρκίνο του μαστού και σε 101986 γυναίκες που δεν είχαν νοσήσει, διαπιστώθηκε ότι το 70% των γυναικών που αναπτύσσουν καρκίνο του μαστού δε φέρουν ανιχνεύσιμους παράγοντες κινδύνου, εκτός από την ηλικία.

Επιπλέον 8 στις 9 γυναίκες που αναπτύσσουν καρκίνο του μαστού δεν έχουν  θετικό οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού (Παράγοντες κινδύνου, αντικαρκινικό κέντρο Memorial Sloane Kettering, 2001).

Για περισσότερες πληροφορίες και κλείσιμο ραντεβού, καλέστε στο 2310858060 - 2313252013.