ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

ΒΙΟΨΙΑ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΕ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ

ΜΥΘΟΙ & ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Βιοψία Μαστού mymastos.grΗ βιοψία μαστού κρίνεται απαραίτητη, όταν ο ιατρός διαπιστώσει ότι ένα εύρημα είναι λιγότερο ή περισσότερο ύποπτο και εμπίπτει στις κατηγορίες που χρειάζονται διερεύνηση. Η βιοψία γίνεται υπό τοπική αναισθησία και υπερηχογραφικό έλεγχο. Διαρκεί γύρω στα 10 λεπτά, δεν είναι επώδυνη και δεν χρειάζεται εισαγωγή σε νοσοκομείο.

Η βιοψία μαστού με κόπτουσα βελόνη (CORE BIOPSY) εφαρμόζεται σε όλα τα προηγμένα κέντρα του εξωτερικού.
Το υλικό που παίρνουμε είναι επαρκές για να γίνει μία μόνιμη ιστολογική εξέταση και ανοσοιστοχημεία.
Η απάντηση της ιστολογικής βγαίνει την επόμενη μέρα.
Η μέθοδος έχει αντικαταστήσει πλήρως την αναρρόφηση με λεπτή βελόνη (FNA- fine needle aspiration) που μας δίνει μόνο κύτταρα, άρα πολύ λιγότερες πληροφορίες και δεν είναι πάντα φερέγγυα.
Τέλος έχει αντικαταστήσει εδώ και πάνω από μία δεκαετία την ανοικτή βιοψία μαστού που γίνεται στο χειρουργείο υπό τοπική ή γενική αναισθησία.

Τι προσφέρει η βιοψία μαστού με κόπτουσα βελόνη (core biopsy);
  1. Σε περίπτωση καλοήθειας η ασθενής δεν υποβάλλεται σε μία αναίτια χειρουργική επέμβαση, μία γενική νάρκωση και μία χειρουργική ουλή στο μαστό της.
  2. Σε περίπτωση κακοήθειας ο χειρουργός προγραμματίζει πλήρως την επέμβασή του, ή την κατάλληλη θεραπεία μετά από συνεννόηση με το ογκολογικό συμβούλιο όπως επιτάσσει η σύγχρονη ογκολογία.
Η βιοψία μαστού με κόπτουσα βελόνη (core biopsy) γίνεται από τον εξειδικευμένο ακτινοδιαγνώστη μαστού, ή εξειδικευμένο χειρουργό μαστού υπό υπερηχογραφικό ή μαστογραφικό έλεγχο.
Για ραντεβού συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα απαιτούμενα πεδία.
captcha
Reload
Με την υποβολή αυτής της φόρμας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.