Γλυκά: Μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού; Μελέτες που έχουν διεξαχθεί κατά το παρελθόν, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η δυτικού τύπου διατροφή ευνοεί την εμφάνιση καρκίνου.
 
Τέτοια διατροφή είναι αυτή που περιλαμβάνει πολλούς υδατάνθρακες, στους οποίους ανήκουν μεταξύ άλλων το ψωμί, το ρύζι, τα ζυμαρικά, τα δημητριακά και τα φρούτα.
 

Καρκίνος του μαστού: Ποιες 5 κατηγορίες γυναικών κινδυνεύουν περισσότερο. Τα γονίδια, οι ορμόνες αλλά και οι συνήθειες που έχει υιοθετήσει η γυναίκα καθορίζουν τις πιθανότητες να εμφανίσει καρκίνο του μαστού.

Μάθετε ποιές είναι οι πέντε κατηγορίες γυναικών, που έχει παρατηρηθεί ότι αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν τη νόσο.
 

1. Οι γυναίκες που δεν θηλάζουν

Ο μητρικός θηλασμός είναι προσωπική επιλογή για τη νέα μητέρα, τα οφέλη του όμως τόσο για την ίδια όσο και για το μωρό της είναι γνωστά και αποδεδειγμένα.

Ακριβέστατη ανίχνευση του καρκίνου του μαστού από… περιστέρια!Ίσως ήρθε η ώρα τα περιστέρια να βρουν επιτέλους μια νέα «δουλειά», από τότε που βγήκαν στην ανεργία ως... ταχυδρόμοι!

Είναι γνωστό ότι τα πουλιά αυτά έχουν θαυμάσια όραση, ίσως καλύτερη και από την ανθρώπινη –μπορούν, άλλωστε, να ξεχωρίσουν έναν πίνακα του Πικάσο από έναν του Μονέ!– αλλά ότι θα κάνουν διάγνωση του καρκίνου του μαστού τόσο καλά όσο οι γιατροί, ξεπερνά κάθε φαντασία...

Οι 8 τροφές που σας προστατεύουν από τον καρκίνο του μαστούΓενικότερα, έχει διαπιστωθεί πως μία ισορροπημένη διατροφή μπορεί να μειώσει σημαντικά τα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου και στα δύο φύλα.

Μάθετε παρακάτω ποιες είναι οι 8 τροφές που προστατεύουν τις γυναίκες από την εμφάνιση καρκίνου του μαστού και συμπεριλάβετέ τις στο καθημερινό διατροφικό σας πρόγραμμα.

Ερευνα: Τα τρόφιμα που μειώνουν 62% τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστούΗ μάχη εναντίον του καρκίνου του μαστού μπορεί να ξεκινήσει από την κουζίνα!

Μια νέα έρευνα αποδεικνύει ότι οι γυναίκες μπορούν να μειώσουν θεαματικά τον κίνδυνο ακολουθώντας ένα είδος μεσογειακής διατροφής που περιέχει πολύ ελαιόλαδο.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν την περασμένη εβδομάδα στο ιατρικό περιοδικό JAMA Internal Medicine.

Παρθένο Ελαιόλαδο & Μεσογειακή Διατροφή Προστατεύουν από τον καρκίνο του μαστού Οι γυναίκες που ακολουθούν μεσογειακή διατροφή με τακτική κατανάλωση έξτρα παρθένου ελαιόλαδου, εμφανίζουν μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού, σύμφωνα με μία νέα ισπανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Μιγκουέλ Μαρτίνεθ-Γκονθάλεθ του Πανεπιστημίου της Ναβάρα, στην Παμπλόνα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «JAMA Internal Medicine», συνέκριναν δύο εκδοχές της μεσογειακής διατροφής, μία με πολύ ελαιόλαδο και μία με πολλούς ξηρούς καρπούς.